lördag, september 07, 2024

Helgplaner och skördefestens glädje




Vi ställde klockan på åtta på morgonen och gick upp för att njuta av en härlig helgfrukost, följt av en stund att ta in naturens skönhet. Det var dags för den stora skördefesten som alltid hålls den andra helgen i september. I år var det något speciellt – jag tror vi slog rekord med mängden bilar och besökare. Det fanns så mycket att titta på! Vi besökte Kulturladan och köpte traditionellt bakade brödkakor, precis som förr i tiden.


Efter det tog vi en tur till Boda Holm, där vi beundrade en vacker tavla gjord av potatis – den föreställde en traktor och visade verkligen på konstnärens kreativitet. Det var mycket folk och många bilar överallt, vilket skapade en härlig atmosfär. Vi hade tänkt äta från grillbuffén, men det blev inte av. Istället åkte vi till Milleviks Missionshus där de serverade en underbart god laxsoppa, paj med vaniljsås samt kaffe och hembakat bröd. Laxsoppan är en av mina favoriter, och lunchen satt verkligen fint!


Under dagen träffade vi många olika människor, vilket var både roligt och trevligt. Vi hann med mycket under lördagen, och det kändes som en produktiv dag. När vi kom tillbaka till stugan använde vi potatisen vi köpt tidigare och gjorde klyftpotatis som vi serverade tillsammans med kycklingspett och en fräsch sallad. Det blev en härlig kväll där vi satt ute och njöt av den fantastiska naturen.


Jag har hyrt stugan för två nätter, så idag ska vi fortsätta att utforska området. Helgen har varit underbar – avslappnande, rolig och full av nya intryck. Jag känner mig verkligen återhämtad och inspirerad av omgivningarna och alla möten vi haft.


---

Inga kommentarer: