söndag, augusti 15, 2021

ica inköp av produkter bevara svenskaspråket ???

 

Söndag morgon gick vi upp och åt grötfrukost och kaffe, sen tog vi en tur till Jönköping för han skulle göra lite ärenden där. Så det blev en lite trevlig helg med en liten utflykt också.

Efter vi hade vart i Jönköping så hoppade vi in på ICA och handlade. Jag skulle ha Mutti. Jag är så van vid att det är plåtburkar och att det är den etiketten. Nej, nu var det tetrapak och då var det tyska, italienska och sen stod det på svenska. Jag blev väldigt förvirrad. Jag tänker på många som har läs-och skrivsvårigheter. Man har ju ofta bilder på hur en förpackning ska se ut.
Här tycker jag ICA var dålig på att köpa in och att längst mer med liten text stod det på svenska. Jag tycker att vårat svenska språk ska bevaras. Att det ska finnas. Jag förstår att det finns utländska företag med olika märken, men jag tycker att Sverige ska faktiskt sätta etikett på. Om dom ska ska sälja något i Sverige så ska det stå tydligt på att det är krossade tomater – inte något annat. Man har svårt att se många bokstäver. En stor text är mycket bättre än en liten.

Sen for jag hem, men Habibi pratade hela vägen hem och tjöta.
Jag hade ju glömt att slänga ut soporna hemma också. Jag fick springa ner med det och slänga ut. Det är ett gissel med att ha sopor på gården. Det är svårt att ta ut grejor och svårt att bära. Det är inte roligt och det är ingen som har förståelse för att man har ett funktionshinder och att man har svårt med vissa saker. Jag tycker det faktiskt är bedrövligt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och ta det lite lugnt. Må så gott!

Inga kommentarer: