Smörgåstårta Gunilla & Henrik
8-10 portioner
27 formfranskbröd
Första satsen
3 burkar tonfisk i vatten (i bitar), den bör vara väl avrunnen och något sönderdelad.
3 dl vispgrädde, ganska hårt vispad
3 dl gräddfil, jag tar ej med riktigt allt (skaka om burken innan du har i filen)
9 matskedar majonnäs eller efter smak.
9 matskedar finklippt dill eller efter smak
6 matskedar finskuren purjolök eller efter smak
eventuellt lite salt och peppar
Andra satsen
1/2 burk majonnäs
1-1/2 burkar krossad ananas
2 hg rökt skinka
Täcklager :
2 dl grädde eller crème fraiche
Mjukost smaksatt med ädelost och whiskey
Skär av kanterna på brödet. Lägg ut nio skivor på en plåt/bricka. Blanda ihop satserna. Lägg första satsen på brödet och lägg på nio skivor till. Lägg på andra satsen och lägg på de sista brödskivorna. Blanda grädde eller crème fraiche med mjukost smaksatt med ädelost/whiskey och bred över hela tårtan. Låt nu gärna stå i kylen tills nästa dag, för att ”gotta” till sig. Garnera sen med vad du själv tycker är godast! Jag använde salladsblad runt om, sen gurkskivor, ägg, räkor, skinkrullar, ost, vindruvor och dillkvistar.
Dinétårta från Kling Glass Mums |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar