Mamma hade fått en fiskrätt; ”Gardafisk”
400 g vit fisk
1 purjolök
2 paprika
1 burk creme fraiche
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 tsk malen ingefära
1/2 buljong
1/2 - 1 tsk salt
1,5 dl mjölk (men där tog mamma grädde)
Man strimlade grönsakerna och fräste dom och hällde i allt annat utom fisken. Så fick det puttra i 10 min. Så skär man fisken i 2 cm stora bitar och kokar cirka 10-15 minuter.
Å Gud vad god den här Gardafisken var. Väldigt smarrigt och gott. Helt underbart. Så fick vi lite kaffe efteråt. Sedan började vi ta färden neråt. Vi gick in till Henkes storasyster och fick kaffe och våffla. Gud vad gott det var och få lite annan mat och så.
När vi började köra från Dals Rostock – Gud vilken snöyra det var! Jag var riktigt rädd faktiskt, men när vi kom till Vänerborgs så upphörde snöyran. Det var riktigt knepigt. När vi kom hem här så var det bara 16 grader inne. Det var lite kallt. Så jag började höja värmen för det var så kallt ute också. Men vad skönt och komma och lägga sig i sin egen säng här. Det var helt underbart, görgott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar