Sockerkaka med hallon
INGREDIENSER :
6 ägg
2 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2dl djupfrysta hallon
2 msk kesella
2 tsk råsocker
2 tsk vaniljsocker
SMULDEGSSTRÖSSEL
50 g mjukt smör
50 g råsocker
100 g vetemjöl
1 tsk kanel
(Allt går inte åt. Rester av strösslet kan frysas in)
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg ett bakplåtspapper i botten på långpannan
2. Till strösslet blandas smör och socker i en skål.
3. Vetemjöl+kanel kör gärna i mixer så det blir smulor tills allt liknar brödsmulor.
4. Vispa äggen med sockret i en stor skål tills smeten blir pösig och krämig.
5. Blanda, sikta mjöl och bakpulver tillsammans.
6. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
7. Strö i långpanna frysta hallon i smeten.
8. Strö smuldegsströssel över smeten.
9. Grädda i 200 grader i knappt 20 minuter- prova med sticka. Skär i rutor när kakan kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar