1burk matjessill
2 hårdkokta ägg
2msk gräddfil
2msk gräddfil
2 msk majonnäs
½ gul lök
1 1/2 dl tärnade rödbetor
1 dl finklippt dill
fin hackde salladshuvud
fin hackde salladshuvud
Låt sillen rinna av och skär i bitar. Lägg den i bottnen på en form. Skala och hacka äggen och strö ovanpå. Blanda samman Gräddfil och majonnäs och bre på.
Hacka dill och rödbetor.
Skala och hacka löken. Blanda samman och lägg i en rand snett över sillen salladshuvud och rödbetor i ränder bredvid.
Lägg lite dill ovanpå .
Hacka dill och rödbetor.
Skala och hacka löken. Blanda samman och lägg i en rand snett över sillen salladshuvud och rödbetor i ränder bredvid.
Lägg lite dill ovanpå .
Rålltårta
3 st ägg
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2tsk vailjsocker
mellan rulltåtan:
2dl äppelmos blanda ihop detta.
på Rulltårta:
2msk vispgrädde med vaniljsocker
1½Färska jordgubbar
Riven choklad Marabous jordgubbe
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.Blanda ner grädden i smeten.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30×40 cm.Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 250 grader .Strö socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.blanda hallonssylt och grädden och bred på kakan och rulla ihop den.Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar och serveras.
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.Blanda ner grädden i smeten.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30×40 cm.Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 250 grader .Strö socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.blanda hallonssylt och grädden och bred på kakan och rulla ihop den.Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar och serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar