På söndag eftermiddag vet jag hur jag ska börja
blogga. Det bubblar inom mig. Jag är så glad och tacksam. Jag hade tappat tron
på att laga middag. Jag hade ingen aptit och kunde knappt äta något alls. Efter
min hemska fallolycka har jag inte riktigt haft någon smak för olika saker
eftersom jag haft tandvärk och svullnad i underläppen. Det har varit jobbigt
och jag har haft fruktansvärd värk efter olyckan.
Jag är inte riktigt återställd, men man måste leva efter de olika
aktiviteter man har gjort under dagen. Synden blir att man måste välja vad man
måste göra.
Denna helg kände jag att nu måste jag göra flera matlådor och bjuda mina
goda vänner på härlig mat. Jag gick upp på lördagsmorgonen och började koka
ägg, göra gröt, smörgåsar och kaffe till en härlig långfrukost. Det var väldigt
mysigt och trevligt.
Vi åkte upp till det gamla Strömslund och den gamla Kråkestans Kakeria bageri, och köpte varsin semla. Det var lite trångt där så vi fick ta med dem hem och dricka kaffet här istället.
Så på lördagskvällen började jag laga potatisgratäng och tillagade ytterfilé i ugnen. Sedan stekte jag kantareller och champinjoner och blandade i en sås med kantarellost, crème fraiche och grädde. Det blev verkligen smarrigt. Vi drack ett glas vin till maten och det kändes som att vi satt på en fin restaurang och njöt av den goda maten. Det var verkligen mycket mysigt och härligt.
Det blev en härligt sportlov, men att organisera hela hemmet var inte lätt.
Det tog mig ledigheten att fixa organiserandet och att inte ha panik över att
inte orka göra så mycket i hemmet. De krafterna jag hade var tillräckliga för
att arbeta, och nu känner jag mig glad igen efter att ha fått ordning och fått
hjälp med bokföring av en revisor. Att leva med olika krämpor och att ha svårt
med dyslexi spökar ofta för mig. Nu känner jag att det är 1000 kg lättare att
ha fått en vecka att ta tag i min organisering.
Det var så värdefullt att ha sådana goda vänner som har stöttat mig och
hjälpt mig med mitt lilla kaos. Så vi äter goda maträtter och tittar på tv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar