söndag, januari 01, 2023

Sista veckan

 Så här blev det. Torsdag hade jag fullt upp med att träffa goda vänner. Vi var på fik och så här. Sen inhandlade jag en ny vardagsrumsmatta på Rusta. Det var ju halva priset där. Det var helt perfekt. Det var trevligt. Sedan tog jag friskvårdspengarna och gjorde fotvård och en halv-vaxning av benen och det kändes väldigt skönt att få det gjort. Det blev en trevlig dag. 

Lite ledsen blir man över vissa saker som händer. Det finns folk som inte har empati med andra. Jag undrar hur ni firar olika högtider, födelsedagar eller andra sammanhang? Ja, jag bara undrar. 


Sista dagen före årsskiftet. Jag fick springa till affären och kompletteringshandla inför nyår. Först bjöd jag på en Irish Coffee, sedan tog vi en Toast Skagen och ett glas vin till det. Det var vår förrätt. Sedan fixade jag i ordning ytterfile´med Folk &Rock-grytan till middag. Det blev riktigt gott och en god Mariestad-öl till det. Till efterrätt hade jag gjort Panna Cotta med smak av kaffe, vanilj och hallon. Det var så gott! Det är så enkelt att göra för det finns gelésocker i affären. Det blir så bra med det sockret. Sen satte vi oss och tittade på ”Så mycket bättre”. Vi hade två avsnitt kvar och de var så bra att titta på. Vi tog oss lite ost och kex lite senare på kvällen, lite Brie och vitlöksost och ett glas rött till det. När nyår blev så tittade vi på SVT1 på min nya kanal, som jag fått in. På det nya året blev det lite bubbel till tolvslaget.

 

På nyårsdagen gick vi inte upp så sent. Vi tog en brakfrukost, gjorde en Toast Skagen-smörgås och en julskinke-smörgås. Det var härligt att sitta en lång stund och ta det lugnt. 

Nu håller jag på och river ner små potatisstänger, det ser ut som Janssons, och blandar med julskinka som jag hade kvar och salt, grädde och lök. Det är himla gott med dan gratäng. Så nu har jag gjort både kålpudding och den här skinkgratängen under veckan. Nu ska jag sätta mig här och äta om en stund. Det ska bli mumsigt och gott. 

Ni får ha det så gôtt så hörs vi!

Inga kommentarer: