Gomorron!
Ny vecka och ny start på allt. Full fart.
Jag blev så himla sugen på att göra jordgubbs-rabarberkaka på mitt kök. Jag hade i frysen rabarber – kokat hade jag gjort. Och så hade jag tärnade jordgubbar och sen kokade jag det – gjorde jag för länge sedan.
Då hittade jag en jordgubbs-rabarberkaka. Det skulle vara:
250 gram smör
2,5 deciliter socker
2 ägg
2,5 deciliter filmjölk
7,5 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
1 tesked bikarbonat
1 tesked vaniljsocker
1 nypa salt
Kakan ska vara 20 gånger 30 centimeter, du häller ut jordgubbs- och rabarbersmeten i formen och så häller du på krämen.
Istället för 7,5 deciliter vetemjöl blandade jag:
kokosmjöl, hasselnötsmjöl, potatismjöl och en deciliter vetemjöl.
I den här smuldegen var det 250 gram smör och socker, men jag tyckte inte det räckte. Och sedan hade vi lite grädde till detta. Det här var väldigt gott.Jordgubbsrabarberkakan som jag gjorde om då, för den skulle bli lite saftigare och goare.
Sen packade jag ihop mig och åkte upp till min särbo och så stack vi till Årjäng och hälsade på hans släkt där. Det var så skönt att sitta i bilen och åka i cabben,men det får ju ge sig ju själv att man blir solbränd såklart i den här starka solen som är idag.
Så grillade vi lite granna och smuttade på lite olika viner. Hans syster är så trevlig och det är roligt att prata med henne och hans släkt. Sen bjöd jag på den här kakan och då hade hon lite skakgrädde och ja, det är gott det är med. Så kakan blev kvar där och de tyckte om den. Nu ska jag bara komma ihåg och göra det här receptet.
Sen på kvällen så for vi över Lennartsfors och vilka ljuvliga vyer att se! Mysigt att åka där, vatten på bägge sidor och ljuvlig svensk sommar var det.
Så att vi kom inte hem förrän sent på kvällen, så jag stannade kvar där hos honom. Det har vart en jättetrevlig dag, men det var ju lite stressigt på morgonen för mig, för jag hade ingen filmjölk hemma. Jag fick springa till affären och köpa det.
Ni får ha det så gott!
Här ser ni en liten bit av kakan som jag baka på morgonen och ser ni Utsikten ifrån släktingarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar