tisdag, augusti 18, 2015

Riyadh är i stan håller en förläsning

 Idag har jag lyssna till Riyadh Al-Baldawi
Mer info kommer:

Det är väl som vanligt med mig, jag glömmer av att det är onsdag idag, jag trodde det var tisdag idag igen.

 Jag har gjort en bilservice på min bil, min gamla spruttebang -99 års modell, Toyota Corolla. Jag vill ha ny AC i den, men det blir väldigt dyrt, det kostar över 6600 kr att byta alltihop. Jag diskuterade med gubben.

 Sen har vi varit på Högskolan Väst idag, och hört på en föreläsare. Han föreläste om barn och migration, Riyadh Al-Baldawi. Han är docent och specialist i psykiatri och leg. psykoterapeut inom Orienthälsan i Stockholm. Det är ett centrum för invandrarfamiljer. Han var väldigt konkret i hur han pratade och hur han var. Bland annat så pratade han om hur migrationsprocessen skapar förändringar hos individen, i den inre världen och i den yttre världen. Han pratade mycket, och han förklarade för barn som kom från andra länder, ”alla kan inte bli doktor eller ingenjör, det finns andra yrkesområden”. Han berättade hur dom skulle vara, att det finns olika möjligheter till vad man kan jobba med. Jag blev lite snopen att han kunde vara så mot sitt hemland, han har ju bott här i Sverige i trettio år. Jag blev väldigt förvånad över hur han var. Det var intressant att höra på honom. Jag upptäcker att många med andra språk pratar väldigt fort, och jag som har svårt att höra och förstå, så är det väldigt jobbigt att höra, så det var tur att jag hade med mig Taltjänst idag, som kunde hjälpa mig att skriva, så jag kan återse och läsa det som det pratats om på föreläsningen. Det kändes väldigt gott att ha med sig nån, så jag kunde luta mig tillbaka och förstå och höra honom.

 Så har jag fasenmej glömt att köpa kattmat, så jag får åka iväg igen till stan och köpa specialmat som dom små godingarna har, dom står ju och river på mig här nu! 

Men ni får ha det så gott!

Inga kommentarer: