Cevapcici (Çevapçiçi)
Ingredienser:• 500 g grovmalen blandfärs , gärna innehållande lamm
• 1 äggula
• 1 finriven gul lök
• 1 tsk drygt sambal oelek
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 1 tsk salt
• 1 krm peppar
• grillolja
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.
Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar. Pensla med grillolja. Grilla över kolglöd.
Servera med finhackad rå lök, en blandsallad och gärna klyftpotatis. En tomatsås med grovhackade tomater och en smörsås, t ex béarnaise, är också goda tillbehör.
hämta från http://www.ica.se/recept?recipeid=1625
sås
1 burk hela tomater (mutti)
½ tsk drygt sambal oelek
½ lök
2 pressade vitlöksklyftor
salt
1msk tomatpure
1-½ socker
2-3 msk citorensaft
putar på detta.
salt
1msk tomatpure
1-½ socker
2-3 msk citorensaft
putar på detta.
Cevapcici (Çevapçiçi |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar