tisdag, augusti 04, 2009
Chokladrutor
Chokladrutor
1½ dl hasselnöter
100g smör
1 ägg
1½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
Ungen 200gr i 10-12 min
Värm ugnen till 200°C. Hacka hassel¬nötskärnorna, gärna i en matberedare. Rör det rumsvarma matfettet och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vanillinsocker och kakao. Rör ner blandningen i margarin-, socker- och äggsmeten och blanda väl. Bred ut smeten till en kaka, ca 25x30 cm, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över de hackade nötterna. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Skår kakan i rutor, ca 5x5 cm, innan den kallnat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar