lördag, juni 08, 2024

En Dag på Saab Car Festival



Efter att ha kört 15 mil hem, vaknade vi ganska sent på morgonen. Dagen var redan planerad: vi skulle åka på Saab Car Festival. Efter en snabb frukost satte vi oss i bilen och styrde kosan mot staden stad som blivit något av ett mecka för Saab-entusiaster.


Första stoppet på resan var deras lager, en plats fylld med nostalgiska skatter och ikoniska modeller från Saabs långa historia. Att se dessa bilar i deras ursprungliga skick, noggrant bevarade och underhållna, var en upplevelse som verkligen satte tonen för resten av dagen.


Efter lagerbesöket bar det av ner till Innovatum, där själva festivalen hölls. Där möttes vi av en imponerande uppställning av Saab-bilar från olika epoker. En av dagens höjdpunkter var firandet av Saab 9000 som fyllde 40 år. Denna bil, som representerade en betydande milstolpe i Saabs historia, glänste extra mycket i solen den dagen. Att se den omgiven av både äldre och nyare modeller gav en tydlig bild av hur mycket varumärket har utvecklats över åren.


Vi tillbringade timmar med att strosa runt, beundra bilarna och prata med andra Saab-entusiaster. Atmosfären var fylld av gemenskap och passion för dessa unika fordon. Det var en dag fylld av minnen och inspiration, och vi lämnade festivalen med ett leende på läpparna och ännu mer kärlek för Saab.


Om du någonsin får chansen att besöka Saab Car Festival, tveka inte. Det är en upplevelse som varje bilentusiast bör uppleva minst en gång i livet.


Efter festivalen åkte vi och röstade i EU-valet. Min bästa vän fixade en härlig middag med potatis, fläsk och korv med löksås. Det var en perfekt avslutning på en fantastisk dag.


Inga kommentarer: