söndag, november 18, 2012

Banankaka med chokladkaka

Banankaka med chokladkaka

Ingredienser & Gör så här 

Ingrediens

  • 125 g matfett
  • 3 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 2 st ägg
  • 2 st mosade bananer
  • chokladkaka halv
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st smord och bröad kakform

Gör så här

  1. Häll upp sockret i en skål och smält matfettet, häll det sedan över sockret och blanda.
  2. Mät upp gräddfil och häll i, mosa bananerna chokladkaka riv, och häll i, knäck äggen och blanda ner.
  3. Mät upp vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål och blanda om. Häll sedan ner allt i resten av smeten och blanda väl. Häll upp smeten i den smorda och bröade formen.
  4. Grädda i 175 grader i ca 40 min, ev längre.

Inga kommentarer: