Kryddiga färsspett med honungsyoghurt Recept
Tillagningstid: Över 20 min
Portioner: 4
Ingredienser
1 kg potatis
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g nötfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Skrubba och skär potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med 2 msk rapsolja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Blanda nötfärs med spiskummin, sambal oelek, ägg, 1 1/2 tsk salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt 8–10 träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår. Blanda matyoghurt med honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja.
hämta från ica.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar