50g jäst
4 kryddmått salt
4 msk olja
4dl 37-gradigt vatten
2d1 grahamsmjöl
8d1 vetemjöl
Blanda jäst salt olja och ljummet vatten. "lös
jästen löst sig”.
Blanda i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen jäsa 15 min, under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 16 bitar och mila dem till bullar.
Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa ytterligare
15 min, under bakduk.
Grädda bullarna i 250 grädda 8 min.
Pensla bullarna med vatten när de kommer ut ur
ugnen.
2d1 grahamsmjöl
8d1 vetemjöl
Blanda jäst salt olja och ljummet vatten. "lös
jästen löst sig”.
Blanda i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen jäsa 15 min, under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 16 bitar och mila dem till bullar.
Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa ytterligare
15 min, under bakduk.
Grädda bullarna i 250 grädda 8 min.
Pensla bullarna med vatten när de kommer ut ur
ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar