Nu är det snart helgdagar igen, och jag ska ha lite främmat här idag, jag ska bjuda på potatisgratäng med karrébit och cole-slaw-sallad, och ananaspaj. Det ska bli roligt att träffa dom, eftersom jag är ensam ända till söndag morgon här. Sen blir det lugnt för mig, jag tar lite softning och stannar upp lite, städar så gott jag kan, och rensar. Jag passar på nu när Henke är borta, men jag får se hur mycket jag orkar göra. Men nu ska jag bara göra i ordning maten och förbereda, dom kommer här klockan tre.
Ingredienser till ananaspaj
PAJDEG:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
Portioner: 4-5
Portioner: 4-5
Tillagningstid: ca 35 minuter
TillagningBlanda alla ingredienser i degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda sist i ananasen.Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn, 200°C, 12-20 minuter.Låt pajen svalna och servera den som den är eller förslagsvis med vaniljvisp Mums
TillagningBlanda alla ingredienser i degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda sist i ananasen.Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn, 200°C, 12-20 minuter.Låt pajen svalna och servera den som den är eller förslagsvis med vaniljvisp Mums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar