torsdag, april 21, 2022

Du missförstår i bland ¿

 Det är ju helt fantastiskt när man vaknar upp till en solig morgon! Orkade inte fixa lunch igår, min katt mådde inte riktigt bra, så jag fick pyssla om henne. Men hon piggade på sig senare på kvällen. Jag tror att hon vill vara ute på balkongen, det är mycket svalare än inne i lägenheten. Jag förstår det med hennes tjocka päls. Därför fick jag åka till bageriet i morse och köpa mig en kycklingsallad, men det blev en dyr lunch idag. Det var kul att komma tillbaka efter en ledig vecka.

 Jag tycker inte om mina fönster i lägenheten, jag måste vända dem, och det är stora fönster, riskabelt! Det känns inte som att gångjärnen är så bra längre. Men jag har väntat i tio år på att vi ska få nya, men jag tror aldrig det dyker upp. Det blir jättebra med de gröna gardinerna i köket, det blir väldigt mysigt och trevligt. Sen körde jag fönsterputsen på luckorna i köket, och det blev jättebra, blanka och fina! 

Jag vill tipsa om ett jättebra digitalt verktyg som det blir webb-föreläsning om. Det hjälper mig i vardagen, att bli förstådd när jag tok-glömmer bort vissa ord i meningarna. Det är ofta vissa människor missförstår mig. Jag vet inte hur många är funtade, att de inte kan läsa mellan raderna när man skickar sms. Snart är det tre olika kvällar med digitala verktyg för dyslexi, och det kommer att vara möjligt att anmäla sig på dyslexi.org/skrivknuten. Det blir tre kvällar om appar för dyslexiSå nu är det igång att Dyslexiförbundet har trevliga kvällar med olika aktörer. Även om du inte har dyslexi så är det intressant att kunna hjälpa någon som du har i närheten, eller om du jobbar i skolan eller något annat företag. 

https://www.dyslexi.org/skrivknuten/tre-kvallar-om-appar-dyslexi

Men ni får ha det så gott så får vi fortsätta med dagen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Känns dumt att man ska kräva av andra att man ska fatta felskrivningar. Lär dig uttrycka dig istället för att lägga över dina skriv och lässvårigheter på andra människor.
A

Anonym sa...

Håller helt med dig A.

Anonym sa...

TackA

Anonym sa...

Vadå tack A?

Anonym sa...

Håller också med A. Bättre att lära sig skriva och läsa istället för att kräva att andra ska förstå hur man menar
/Erik